Ett nytt sätt att sälja e-böcker

Digitala läroböcker 2.0

Edux är en plattform och tjänst som hjälper bokförlag digitalisera och effektivisera försäljning av utbildningslitteratur.

Framtidens marknad och kundbehov

Digitala produkter har vänt upp och ner på hela medielandskapet och försäljningen av tryckt litteratur minskar stadigt.

Nästan alla som idag vill lära sig något eller söker efter kunskap gör det online¹. Ett problem är dock att dagens e-böcker inte nås via sökmotorer vilket gör att majoriteten av alla potentiella kunder aldrig blir exponerade.

Edux ser till att e-böcker synliggörs för alla som söker efter information online och säljer direkt till slutkund på ett sätt som innebär betydligt lägre tröskel till att handla.

Kunskap för kommande år

Vi tycker att kvalitetssäkrade böcker skall vara den självklara kunskapskällan även i framtiden. Många som idag söker efter kunskap online tvingas dock ta del av information från alternativa kunskapskällor så som bloggar, forum mm, och vi ser en framväxt av ett flertal nya aktörer som riskerar att konkurrera ut böcker.

Här vill vi hjälpa till att öka e-bokens tillgänglighet och exponering, och säkerställa bokförlagens position i framtidens digitala marknad. 

Luckor i dagens marknad

Data visar också att det finns luckor i marknaden för utbildningslitteratur som gör att bokförlag i dagsläget går miste om stora intäkter. Enligt en stor kartläggning av Svenska förläggareföreningen² går bokförlagen varje år miste om ca 200 miljoner kr i uteblivna intäkter pga studenter avstår från att köpa kurslitteratur.

En tredjedel avstår från att köpa kurslitteratur

0%

Var fjärde student kopierar sitt utbildningsmaterial

0%

Hälften av litteraturen är utländsk eller begagnad

0%

1. Svenskarna och internet 2017 - Undersökning om svenskarnas internetvanor. IIS (internetstiftelsen i Sverige), 2017.

2. Kurslitteratur – Läsvanor och utvecklingsmöjligheter, Rapport från Svenska Förläggareföreningen, SvF, 2009

Sourcetree-ent-hero

Så fungerar Edux

Vi konverterar litteratur till ett användarvänligt format och optimerar innehållet för sökmotorer. Detta medför daglig exponering för hundratusentals potentiella kunder och utgör den mest kraftfulla marknadsföringsmöjligheten som finns att tillgå.

 

Vi drar även nytta av den kraft som finns i sociala medier och levererar direkt till slutkund via en pedagogisk plattform som är utvecklad för att underlätta onlineköp. 

 

Edux är en heltäckande plattform och tjänst som använder nya metoder för att digitalisera, distribuera och maximera spridning av e-böcker till en bredare marknad.  

bg13

Alla ämnen, alla discipliner

Edux koncept är helt oberoende av ämne och fungerar lika bra för alla utbildningsområden. Vi hjälper till att digitalisera och sälja e-böcker inom allt från hälsa- och sjukvård till ekonomi, juridik, psykologi, teknik, pedagogik och sociologi mm. 

Kostnadseffektiv marknadsföring, distribution och försäljning

Som bokförlag slipper man separata kostnader för digitalisering och slipper förlora intäkter till återförsäljare. Edux digitaliserar, marknadsför och säljer direkt till slutkund. Allt detta görs enkelt via vår plattform utan extra kostnad. 

Stärkt positionen i framtidens digitala marknad

Vi har utvecklat Edux för att möta efterfrågan i den digitala eran och har som mål att stärka bokförlagens positionen i framtidens marknad. Därför erbjuder vi nya metoder för att öka spridning och tillgänglighet av e-böcker. På så vis vill vi främja lärande och ge människor större möjlighet att ta del av högkvalitativ, säker och korrekt kunskap. 

Edux ger alltså bokförlag en möjlighet att uppnå ett ökat kundflöde, sänkta utgifter och samtidigt en möjlighet att tackla flera av framtidens digitala utmaningar.

 

En digital plattform som underlättar

Genom att samla allt på en plats i en användarvänlig plattform gör vi det enklare för folk att köpa e-böcker och dra nytta av materialet på ett sätt som maximerar lärandet. Vi gör det dessutom enkelt att komplettera befintliga böcker med multimedia så som video, quiz och certifikat - något som efterfrågas allt mer.  

 

Alternativ i dagsläget

Aktörer inom e-boksmarknaden tvingas idag att betala separat för digitaliseringstjänster, återförsäljare, reklambolag och IT-tekniker. Edux kombinerar allt detta på ett sätt som är billigare och mer effektivt. Vi utnyttjar nya lösningar för att uppnå ökat kundflöde och försäljning och samtidigt sänker befintliga utgifter. Vår målsättning är att bistå bokförlag med nya metoder som ser till att öppna ett nytt kapitel för digitalt lärande.  

Hur vet vi att Edux fungerar?

Edux modell är baserad på 4 års forskning. Med våra pilotprojekt undersökte vi hur man maximerar och effektiviserar försäljning av digital litteratur samtidigt som man uppnår högsta möjliga kundnöjdhet.

Sveriges mest lästa EKG-bok!

Genom att tillämpa Edux koncept har vi skapat Sveriges mest populära e-bok: www.ekg.nu har idag över 30 000 besökare per månad och ligger etta i Googles rankning på flera viktiga söktermer. Den engelska versionen www.ecgwaves.com ligger idag högre upp i Google på vanliga söktermer än flera stora aktörer inom bokbranschen.

 

edux google
illustration_dator

Framtidens lärande

Edux främjar kunskap och bokförlagens utveckling i den digitala eran. Vår användarvänliga plattform  kombinerar kraftfull marknadsföring och distribution med låga kostnader. På så vis ser vi till att bredda marknaden, skapa ökat kundflöde och en ökad försäljning.

bocker2

Om oss

Efter flera års forskning och pilotprojekt där vi undersökt möjligheterna till att maximera inlärning och försäljning av digitala utbildningsprodukter startades Edux under hösten 2017.

Vi som driver Edux har vår grundutbildning inom medicin och epidemiologisk forskning. Vi har ett stort intresse för utbildning, programmering och digital teknik. Vår erfarenhet består bl.a. av undervisning och högskolepedagogik, och vi brinner för ständigt lärande.

Edux drivs i samarbete med Lunds universitet och Ideon Innovation, och har sitt säte i Göteborg och Lund. 

 

Araz Rawshani, Leg. Läkare, PhD.

Daniel Jaraj, Leg. Läkare, PhD.

 

 

 

banner3

Samarbetspartners

lunds_universitet_l_rgb_7
IDEON-Science-Park_Screen_POS-e1485289007849
atomer

Prova Edux gratis i 10 dagar!

På Edux använder vi cookies. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer.